Pasen

Het paasweekeinde staat voor de deur en dat betekent tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Doe mee, of kom gezellig langs.

Paashout halen

Zaterdag 16 april staat het paashout halen op de agenda. Dit organiseert het Oranje Comité in samenwerking met de Poaskearls. Iedereen die wil, jong en oud, kan mee. We verzamelen ons om 12.30 uur bij de Kroezeboom. We vertrekken om 13.00 uur met trekker en platte wagen naar het Roderveld om hout te verzamelen voor het paasvuur.

Buurt Bentertsteeg regelt dit jaar de paasstaak. Rond 14.30 uur staan ze klaar bij de kerk voor een tocht naar het paasvuur. Na het paashout halen is er ook een wedstrijd eiergooien op de locatie van het paasvuur. Welk duo kan een ei het verst gooien én opvangen?? Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Zoektocht Gouden ei eerste paasdag vanaf 10.00 uur

Net als voorgaande jaren organiseren we voor alle kinderen in Rossum, Volthe en Lemselo een zoektocht naar het Gouden ei. Het Oranje Comité verstopt in Rossum en het buitengebied 10 bijzondere eieren, waaronder een gouden en 2 zilveren. Voor elk gevonden ei is er een leuke verrassing voor de vinder, waaronder een hoofprijs van 25 euro. Tips over de locaties worden vanaf 10.00 uur openbaar gemaakt via Facebook en Instagram van Oranje Comité Rossum.

Paasvuur vanaf 20.00 uur op eerste paasdag

Eerste paasdag is het zover. Dan wordt het paasvuur aangestoken om 20.00 uur. Daarvoor is er een lampionnentocht voor alle basisschoolkinderen. Verzamelen voor de kerk uiterlijk 19.30 uur. De lampionnen worden dan uitgedeeld aan de kinderen. Onder begeleiding van muziekvereniging St. Henricus lopen de kinderen naar het paasvuur.

Hout brengen voor het paasvuur

Een bericht namens de Poaskearls. Zondag 17 april is het zover. Dan wordt om 20.00 uur het paasvuur
aangestoken. Voor het zover is, hebben we wel hout nodig. Hieronder data met tijdstippen wanneer je schoon hout kunt brengen. Voor de duidelijkheid. Het gaat dus om snoeihout en geen planken, boomstronken en dergelijke! Het prachtige hout kan weer gebracht worden op de locatie van het paasvuur, nabij de Kroezeboom. Leg alleen op de aangegeven plek het hout neer.

  • 4 t/m 8 april tussen 9.00 en 20.00 uur
  • 9 april (carnavalsoptocht) tussen 9.00 en 12.00 uur
  • 11 t/m 15 april tussen 9.00 en 20.00 uur
  • paaszaterdag van 9.00 tot uiterlijk 14.00 uur

Deelnemen aan paasactiviteiten en betreden terrein paasvuur is op eigen risico.

Bekijk ook de foto’s van 2019, die vind je hier.