Activiteiten Pasen 2023

Het paasweekeinde staat voor de deur. Doe mee met de activiteiten rondom Pasen, of kom gezellig langs. 

Paashout halen 

Zaterdag 8 april staat het paashout halen op de agenda. Dit organiseert het Oranje Comité in samenwerking met de Poaskearls. Iedereen die wil mag mee. We verzamelen ons om 13.00 uur bij de Kroezeboom. We vertrekken dan met trekker en platte wagen naar het buitengebied om hout te verzamelen voor het paasvuur. Buurt De Wanne regelt dit jaar de paasstaak.  

Na het paashout halen is er ook een wedstrijd eiergooien op de locatie van het paasvuur. Welk duo kan een ei het verst gooien én opvangen?? Voor een hapje en drankje wordt gezorgd tegen een gering vergoeding. Neem contant geld mee aub. 

Zoektocht Gouden ei eerste paasdag start 10.00 uur 

Net als voorgaande jaren organiseren we voor alle kinderen in Rossum, Volthe en Lemselo een zoektocht naar het Gouden ei. Het Oranje Comité verstopt 10 bijzondere eieren, waaronder een gouden en 2 zilveren. Voor elk gevonden ei is er een leuke verrassing voor de vinder, waaronder een hoofdprijs van 25 euro. Tips over de locaties worden vanaf 10.00 uur openbaar gemaakt via Facebook en Instagram van Oranje Comité Rossum.  

De eieren worden verstopt in het dorp, maar ook in Lemselo en Volthe. De eieren liggen op plekken waar het veilig is voor de kinderen, dus niet langs een drukke weg, zoals de N736. De kinderen hoeven dus ook niet deze Oldenzaalsestraat/Ootmarsumsestraat over te steken! Wel via het fietstunneltje 😉… Iedereen doet mee op eigen risico 

Voor de ouders/opa’s en oma’s. Laat de kinderen zelf zoeken en rij vooral niet mee met de auto! 

Paasvuur en lampionnentocht 

Eerste paasdag is het zover. Dan wordt het paasvuur aangestoken om 20.00 uur door pastor Van der Sman. Ook het herenkoor is aanwezig. Daarvoor is er een lampionnentocht voor alle basisschoolkinderen. De kinderen moeten zich verzamelen voor de kerk, uiterlijk 19.30 uur. De lampionnen worden dan uitgedeeld aan de kinderen. Vervolgens lopen de kinderen naar het paasvuur. Helaas dit jaar zonder muziekvereniging St. Henricus… Ouders zijn vrij om zelf met de kinderen paasliederen te zingen. 

Vergeet niet om contant geld mee te nemen voor een drankje óf voor een vrije gift tijdens het paasvuur!