foto's Rossum 1959

Film over Rossum in 1959; wie en wat is er te zien? Help mee

Het Oranje Comité beschikt over een prachtige film, gemaakt in 1959, over het leven in Rossum, Volthe en Lemselo. Er zijn videobeelden van bijvoorbeeld de lagere school, de kerk, de zuivelfabriek en bij mensen thuis. Helaas is er geen geluid bij de film. Daarnaast ontbreekt enige context bij de video. Wie staan erop? Wat is de reden dat er een tocht met paarden door het dorp trekt, et cetera.

Wie wil helpen met informatie over film Rossum uit 1959?

Wie wil ons helpen met informatie over wat te zien is op de video? Dus welke personen? Welke boerderij is er te zien? Waar is een bepaalde scène opgenomen?

We kunnen je een link sturen, zodat je de film thuis kunt bekijken en met pen en papier kunt noteren per scène wat je ziet. Dus: wie weet alles nog van 1959?? We kunnen ook een keer een avond organiseren in de CoCer, afhankelijk van aantal personen die ons willen én kunnen helpen.

Wil je helpen? Je kunt mailen naar voorzitter@oranjecomiterossum.nl of bellen/Whatsappen met Martijn ter Horst, 06-10898877.

NB: voor de nieuwsgierige mensen die de film graag willen zien…. ZijActief organiseert een filmavond in de loop van volgend jaar… We mailen dus niet lukraak de video naar iedereen, omdat deze nog niet 100% is gemonteerd.